Medlem av Norgeseliten logo

  1. Hjem
  2. Om oss
  3. Eksperter på energimerking av yrkesbygg

energimerking

Vi kan energimerke ditt yrkesbygg!

Formålet med energimerking er å øke bevisstheten om energiforbruk og valg av energikilde i bygninger.

energimerking2Hvorfor energimerke?

Fra 1. juli 2010 må alle bygninger som skal selges eller leies ut være energimerket. NVE er ansvarlig for, og fører tilsyn med energimerkeorningen.

Når kreves det at bygget skal energimerkes? Før salg av bygning eller bolig. Før utleie av bygning eller bolig. Før ferdigstillelse av nyoppført bygning eller bolig. Før ferdigstillelse av hovedombygging av bygning eller bolig. Yrkesbygning over 1000 m3 BRA skal alltid ha en energiattest

Økonomi – det lønner seg å energimerke bygget. Når du energimerker ditt yrkesbygg er det ikke bare et energimerke som produseres. Det aller viktigste er tiltakslisten som følger med. Listen består av forslag til energisparende tiltak som gir besparelser i energibruk. Det finnes mange eksempler på utbedringer der invistert kapital er tjent inn i løpet av 2-3 år som følge av lavere strømutgifter. Det er ikke uvanelig med 30-50% lavere strømregning.

Her finner du mer informasjon om energimerking. Energikarakteren viser bygningens energistandard. Karakteren går fra A (svært energieffektiv) til G.

 

This site uses cookies. For more information click here.